CME Group, cea mai mare bursa de derivate din lume, a incheiat luni un acord definitiv pentru preluarea preluare bursei de marfuri din New York, NYMEX, pentru 9,4 miliarde de dolari, potrivit Reuters. Termenii tranzactiei au ramas neschimbati fata de oferta initiala, din data de 28 ianuarie, insa valoarea acestea a scazut de la 11 miliarde de dolari, cat se prevazute initial, ca urmare a scaderii pretului actiunilor CME.

Potrivit Reuters, o actiune NYMEX va fi vanduta pe 36 dolari in numerar si 0,1323 actiuni CME, ceea ce evalueaza titlurile NYMEX la 100,3 dolari pe unitate.

Se asteapta ca fuziunea sa aduca o reducere a costurilor cu 60 de milioane de dolari si sa genereze noi oportunitati de dezvoltare, a anuntat CME.

Companiile vor continua sa foloseasca platforma de tranzactionare din New York atat timp cat vor fi indeplinite anumite obiective de venituri si profit.

Nymex tranzactioneaza contracte in domeniul energiei, inclusiv cu petrol, benzina, gaze naturale si electricitate, dar si cu anumite metale pretioase precum aur, argint si cupru. CME are la baza piata valutara, rata dobanzii, actiuni si marfuri agricole.

Grupul CME a fost creat in iulie 2007, cand Chicago Mercantile Exchange Holdings a preluat Chicago Board of Trade, in vreme ce NYMEX, cea mai mare bursa pentru contracte futures cu marfuri la nivel mondial, are o istorie de 130 de ani.