Bursa de Valori Bucuresti va initia o serie de consultari cu societatile de brokeraj, agentii de bursa, administratorii de fonduri si investitorii pentru a hotari prelungirea programului de tranzactionare la bursa, se arata intr-un comunicat al institutiei. Extinderea actualului orar de tranzactionare ar putea determina cresterea eficientei, competitivitatii si accesibilitatii pietei bursiere, contribuind totodata la stimularea lichiditatii generale a pietei si la atragerea de noi investitori.

Durata in care se pot realiza tranzactii la BVB este in prezent de aproximativ patru ore, intre 10:00 si 14:15, si a fost stabilita cu cativa ani in urma. Intervalul de timp in care se pot realiza tranzactii la BVB este sensibil inferior celui in care sunt deschise principalele piete bursiere din regiune sau din Europa occidentala. Raportat la bursele din Praga, Varsovia sau Budapesta, orarul zilnic de functionare a pietei bursiere din Bucuresti este cu cel putin doua ore mai redus.

In cazul in care sedinta de tranzactionare s-ar prelungi pana la ora 16:30, s-ar creea conditiile ca investitorii sa poata reactiona la stirile financiare importante din piata americana sau la evolutiile din piata futures nord-americana, in timp ce prelungirea sedintei de tranzactionare pana la ora 17:30 ar asigura functionarea in paralel a pietei bursiere din Romania cu principalele piete bursiere nord-americane pentru 60 de minute.