Asociatia Brokerilor va cere Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa scada comisionul la tranzactiile bursiere si propune ca acesta sa se plateasca la vanzarea de actiuni si nu la cumparare ca pana acum, a declarat Dan Paul, presedintele asociatiei. In prezent, comisionul perceput de CNVM la tranzactiile bursiere este de 0,08%, propunerea Asociatia Brokerilor fiind de 0,035% din valoarea unei tranzactii.

"Voi milita pentru acest lucru. Mi se pare ca banii care se duc la CNVM sunt foarte multi. Trebuie sa scadem acest buget al CNVM si trebuie sa il scadem drastic", a mai spus Dan Paul la un semnar despre piata de capital.

In ceea ce priveste comisionul la tranzactiile bursiere, presedintele Asociatiei Brokerilor este de parere ca reducerea acestora va stimula investitorii sa se indrepte spre piata de capital din Romania.

Pe langa comisioanele CNVM, participantii la piata mai trebuie sa plateasca si comisioane aplicate de Bursa de Valori Bucuresti. Acestea sunt de 0,14% in cazul cumpararii de actiuni si de 0,06% in cazul vanzarii.