Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis sedinta de vineri in crestere cu peste un procent, avand o evolutie ascendenta inca din deschidere. Lichiditatea de pe piata principala a scazut cu 34,8%, pana la 20,54 milioane de lei, echivalentul a 5,52 milioane de euro, titlurile BRD contribuind cu peste o treime din rulajul pietei.

Indicele general al bursei, BET-C, afisa la inchiderea sedintei un nivel de 5.002,20 puncte, cu 1,18% peste cel de joi, iar BET, indicele celor mai lichide zece titluri listate, s-a apreciat cu 1,45%, pana la 6.964,38 puncte.

BET-FI, indicele celor cinci societati de investitii financiare, s-a apreciat cel mai mult, cu 1,51%, pana la 53.779,78 puncte.

"Cresterea din sedinta de azi mai aduce o gura de oxigen pietei si speram ca urmatoarea perioada sa fie una de acumulari, cu cresteri modeste. Pentru ca luni este inchiderea de scadenta la Bursa de la Sibiu, ne asteptam ca cei care joaca pe ambele piete sa incerce sa influenteze cotatiile de pe piata spot a BVB, in avantajul lor, pentru a castiga pe derivatele de la Sibiu", a declarat Liviu Mihuta, broker la IFB Finwest, citat de NewsIn.

Titlurile institutiilor bancare si cele ale societatilor de investitii financiare s-au aflat in topul lichiditatii in ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii. Astfel, BRD - Groupe Societe Generale s-a clasat pe primul loc in acest top, cu un rulaj de 6,88 milioane de lei, ceea reprezinta 33,49% din rulajul total al pietei.

Titlurile BRD au fost urmate de cele ale Erste Bank si SIF Moldova, cu un rulaj de 1,685 milioane de lei, respectiv 1,680 milioane de lei. Pe locul patru in acest top s-a clasat SIF Oltenia, cu 1,55 milioane de lei, iar SIF Muntenia, cu un rulaj de 1,03 milioane de lei, a ocupat locul cinci.

Cele mai mari cresteri de pret au inregistrat actiunile Santierului Naval Orsova (6,06%), Erste Bank (4,69%) si THR Marea Neagra (4,55%), in vreme ce Mechel Targoviste (-9,38%), VAE Apcarom (-7,5%) si Petrolexportimport (-2,86%) au consemnat cele mai mari scaderi de pret.