Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Indicele compozit al bursei a urcat miercuri cu peste 1%, dupa avansul titlurilor bancare si petroliere

de Dragos Comache     HotNews.ro
Miercuri, 16 aprilie 2008, 16:14 Economie | Burse

Indicele BET-C, care reflecta evolutia preturilor tuturor companiilor listate cu exceptia societatilor de investitii financiare, a urcat cu peste un procent in sedinta de miercuri a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), fiind influentat de evolutia buna a titlurilor Petrom si BRD - Groupe Societe Generale. Valoarea tranzactiilor incheiate a scazut cu 36% comparativ cu ziua anterioara, pana la 23,47 milioane de lei, echivalentul a 6,46 milioane de euro.

Indicele compozit al bursei, BET-C, a ajuns la 4.855,19 puncte, cu 1,23% peste nivelul de marti, in vreme ce indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, a inchis sedinta in crestere cu 1,04%, pana la 6.857,38 puncte.

Indicii BET-C si BET au fost sustinuti de avansul tilurilor Petrom si BRD - Groupe Societe Generale care au urcat cu 4,69%, respectiv 4,50%. Cele doua companii au o pondere totala de 42,12% in calculul indicelui compozit si 41,93% in calculul indicelui celor mai lichide zece titluri listate.

BET-FI, indicele celor cinci societati de investitii financiare, a fost singurul care a consemnat pierderi fata de sedinta anterioara, ajungand nivelul de 50.265,69 puncte, cu 0,61% sub nivelul de marti.

Titlurile Petrom s-au clasat pe primul loc in topul lichiditatii, cu un rulaj de 8,6 milioane de lei, urmate de cele ale Bancii Transilvania si SIF Oltenia, cu un rulaj de 3,07 milioane de lei, respectiv 1,68 milioane de lei. Pe locul patru in acest top s-a clasat BRD - Groupe Societe Generale, cu 1,59 milioane de lei, iar SIF Muntenia, cu un rulaj de 1,22 milioane de lei, a ocupat locul cinci.

Cele mai importante cresteri de pret au fost consemnate de actiunile Carbochim (12,67%), UAMT (10,13%) si Socep (7,25%), in vreme ce Bermas (-16,11%), Armatura (-10,00%) si SSIF Broker (-8,18%) s-au aflat in topul pierderilor.

Pe piata obligatiunilor a fost tranzactionat un pachet de titluri emise de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, pentru o valoare totala de 336.124 lei, in vreme ce pe piata derivatelor au fost incheiate 25 de contracte avand ca suport actiunile Petrom cu scadenta pentru luna iunie la un pret mediu de 0,43 lei, cu o valoare totala de 10.750 lei.
Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

95 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică