Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Oferta publica initiala a Teraplast Bistrita s-a suprasubscris cu 3,7%

de D.C.     HotNews.ro
Vineri, 18 aprilie 2008, 18:27 Economie | Burse

Oferta publica initiala a Teraplast Bistrita a atras 56,04 milioane de lei, dupa ce investitorii au suprasubscris cu 3,7% cele 49,6 milioane de titluri emise, potrivit NewsIn. Investitorii au subscris 51,42 milioane actiuni, in valoare totala de 56,04 milioane lei, ceea ce a dus la o rata de suprasubscriere de 3,7%.

Oferta publica initiala ce s-a desfasurat in perioada 7-17 aprilie a avut ca scop admiterea la tranzactionare a titlurilor Teraplast, la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Teraplast a oferit spre subscriere 49,6 milioane actiuni, reprezentand 20% din capitalul social al companiei inaintea majorarii.

Investitorii au putut subscrie actiuni in cadrul ofertei la un pret cuprins intre 1 si 1,40 lei, dar pretul final a fost stabilit la 1 leu, deoarece oferta a fost subscrisa de mai putin de trei ori. Potrivit prospectului de oferta, in cazul in care numarul de actiuni solicitate ar fi fost de trei ori mai mare decat numarul de titluri emise, pretul de subscriere al unei actiuni ar fi fost stabilit la limita superioara a intervalului, adica 1,40 lei.

Alocarea actiunilor Teraplast se va face in mod proportional, prin modalitatea pro-rata, iar primii patru actionari ai companiei, dupa marimea participatiilor, nu isi vor putea vinde actiunile detinute timp de 180 de zile, conform unei clauze din prospectul de oferta, care restrictioneaza transferul titlurilor (perioada de lockup).

Potrivit reprezentantilor Teraplast, banii obtinuti in urma IPO-ului vor fi folositi pentru relocare si cresterea capacitatii de productiei. Procesatorul de PVC si-a propus investitii de 66 milioane euro in urmatorii sase ani pentru cresterea capacitatii de productie la toata gama de produse.

Cele mai mari investitii sunt planificate pentru anul 2008, cand au fost alocate circa 40% din sumele necesare pentru finantarea acestora, urmand ca pana in 2013 volumul investitiilor sa scada treptat, a mai precizat directorul companiei.

Teraplast Bistrita este cel mai mare procesator de PVC din Romania, cu o cota de piata de 36% in segmentu tubulaturii din PVC si de peste 30% in segmentul tubulaturii de polipropilena, conform calculelor companiei pentru anul 2007.
Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

215 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică