Principalii indici ai burselor europene au inregistrat scaderi, marti, dupa patru zile de crestere, informeaza Reuters. Rezultatele slabe inregistrate de banci si companiile din sectorul minier au fost compensate partial de cresterea companiilor petroliere BP si Shell. Investitorii asteapta decizia de miercuri a Rezervei Federale privind dobanda-cheie, preconizand o reducere a acesteia cu 0,25 puncte procentuale, pana la 2%.

Indicele FTSEurofirst 300, ce reflecta evolutia actiunilor pentru cele mai mari companii europene, a scazut cu 076% la 1,328,45, in timp ce FTSE 100, ce include actiunile celor mai mari companii din Marea Britanie, a stagnat. Principalul indice al Bursei din Franfurt, DAX, a pierdut 0,6%, in timp ce indicele bursei de la Paris, CAC 40, a scazut cu 0,7%.

Actiunile BP si Shell au inregistrat cele mai mari cresteri (aproape 6%), in timp ce bancile au avut o prestatie slaba, UBS terminand in pierdere (-1,8%), la fel si Barclays (-2,2%), HBOS (-1,8%) si Deutsche Bank (-0,4%).

Potrivit BBC, Shell a anuntat un profit de 7,8 miliarde de dolari in primul trimestru al acestui an, comparativ cu 6,9 miliarde in aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce BP a anuntat un profit in crestere cu 48%, pana la 6,588 miliarde de dolari.