Directorul executiv al Bursei Romane de Marfuri (BRM), Ionut Zlate, va participa vineri la o intalnire de lucru cu sefii serviciilor de achizitii si de logistica din cadrul tuturor penitenciarelor din subordinea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP). La aceasta intalnire vor fi discutate oportunitatile de tranzactionare prin Bursa Romana de Marfuri pentru penitenciare.

Directorul executiv al BRM va prezenta cu aceasta ocazie si o sinteza a tranzactiilor desfasurate prin terminalele BRM din tara la solicitarea penitenciarelor, in baza prevederilor legislative privind achizitiile publice.

Primele tranzactii organizate de Bursa Romana de Marfuri pentru ANP si institutiile din subordinea acesteia au avut loc in 2007.

Bursa Romana de Marfuri a fost infiintata in noiembrie 1992, iar prima sedinta de tranzactionare a avut loc in data de 10 decembrie 1992. Reteaua teritoriala a BRM numara 33 de terminale. In prezent, BRM are noua ringuri pe piata la disponibil: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale si ringul contractelor de procesare combustibili.