Bursa din Viena a achizitionat 81,01% din actiunile Bursei din Liublijana, marcand a doua mare achizitie in strainatate, dupa ce saptamana trecuta si-a majorat cota de actiuni detinute la operatorul pietei de capital din Budapesta la 37,7%, potrivit Hemscott.com. Cele doua parti nu au facut publica valoarea tranzactiei, insa se crede ca aceasta se ridica la aproximativ 20 milioane de euro.

Wiener Boerse a facut cea mai mare oferta de preluare a bursei slovene, depasind oferta facuta de operatorul grec Hellenic Exchanges, care controleaza piata spot si pe cea a derivatelor de la Atena. Conform unei surse citate de Reuters, bursa vieneza a oferit 1.401 euro pe actiune, evaluand astfel Bursei din Liublijana la 47 milioane de euro. Pretul cerut a fost de minim 600 euro pe actiune.

Intr-un comunicat al bursei austriece, se precizeaza ca Bursa din Viena este un investitor pe termen lung, iar cooperarea dintre cele doua piete si participantii la piata se va concentra pe zona produselor, vanzarea de date si indici.

Pe langa participatiile pe care le detine la bursele din Liublijana si Budapesta, Wiener Boerse are incheiate acorduri de colaborare cu pietele din Bucuresti, Sarajevo si Banja Luka.