Bursele asiatice au inchis sedinta de marti in scadere puternica, iar bursele europene au deschis sedinta pe aceeasi tendinta negativa. AFP relateaza ca indicele Nikkei al Bursei din Tokyo a scazut cu 1,96% fata de sedinta de luni, pe fondul temerilor legate de criza din SUA. Si bursele europene au deschis sedinta in scadere, antrenate de cotatiile negative ale bancilor si de intrarea in incapacitate de plata a gigantului imobiliar Martinsa-Fadesa.

Bursele din Asia - temeri amplificate de criza din SUA

Indicele Nikkei al Bursei de la Tokyo a inchis in scadere cu 1,96 fata de sedinta de luni, ajungind sub pragul de 13.000 de puncte. La Hong Kong, indicele Hang Seng a scazut cu 3,81%, in timp ce Bursa de la Shanghai a scazut cu 3,43%.

Principalele temeri ale jucatorilor de pe bursele asiatice sint legate de pretul petrolului, de inflatia din zona si de starea pietei financiare americane, grevata de falimentul Indymac Bank si de problemele celor doua companii-gigant de pe piata ipotecara din SUA, Freddie Mac si Fannie Mae.

Bursele europene - cel mai scazut nivel al ultimilor trei ani

Temerile fata de "sanatatea" bancilor au tras bursele europene la cel mai scazut nivel al ultimilor trei ani. Tendinta negativa a pietei este alimentata de intrarea in incapacitate de plata a gigantului imobiliar Martinsa-Fadesa, cu afaceri in toata Europa, dar si de informatiile privind inflatia-record din Marea Britanie.

Bursa de Valori Bucuresti - depreciere puternica

Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) inregistrau deprecieri masive, de 4,94% pe indicele celor mai lichide 25 de companii, in vreme ce indicele SIF-urilor cobora cu 4,76%, la mijlocul sedintei de tranzactionare de marti, anunta NewsIn.

Scaderea indicilor BVB vine pe fondul triplarii rulajului fata de valoarea inregistrata luni, la mijlocul sedintei.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), scadea cu 4,76%, pana la 38.522,51 puncte.