Bursa de Valori Bucuresti (BVB) inregistra cresteri importante la mijlocul sedintei de tranzactionare de joi, dupa doua sedinte de scaderi accentuate, indicele celor mai lichide 25 de companii tranzactionate consemnand cel mai mare avans, de 3,79%. Evolutia Bursei de la Bucuresti este influentata de revenirea pe plus a marilor burse internationale.

Bursele americane au inchis sedinta de miercuri cu un avans substantial, sub influenta scaderii pretului la petrol si a vestilor pozitive din sectorul financiar. Preluand exemplul pietei din Statele Unite, bursele asiatice au revenit pe crestere dupa citeva zile de caderi spectaculoase.

Evolutia acestor burse a fost resimtita si de pietele europene, care in deschiderea sedintei, afisat castiguri de aproximativ 3%.

Pe piata de la Bucuresti, indicele compozit inregistra la jumatatea sedintei un castig de 2,84%, iar cele cinci societati de investitii s-au apreciat, in medie, cu 2,09%. De asemenea, si actiunile companiilor din sectorul energetic au urmat trendul general al pietei, urcand cu 3,62%.

Odata cu cresterea preturilor a scazut insa lichiditatea pietei, care era de 11,26 milioane de lei, echivalentul a 3,13 milioane de euro, de aproape doua ori mai mica decat la jumatatea zilei de miercuri. Titlurile SIF Moldova inregistrau prima lichiditate din piata, cu tranzactii de 1,87 milioane de lei.

Majoritatea titlurilor listate erau pe plus la mijlocul sedintei, exceptie facand actiunile Petrolexportimport (-12,29%), Electroputere (-2,30%) si Aerostar (-0,87%).