Consiliul Bursei va analiza, in sedinta din data de 29 iulie, listarea la Bursa de Valori Bucuresti a fondului inchis de investitii STK Emergent, se arata intr-un comunicat al STK Financial, compania care administreaza fondul inchis de investitii. In cadrul acestei sedinte, reprezentantii Consiliului Bursei vor analiza oferta STK Emergent in vederea listarii la Bursa.

"Strategia de listare la Bursa a fost stabilita prin documentele constitutive ale Fondului inca de la infiintarea acestuia. Ne bucuram ca investitorii nostri au avut incredere in strategia propusa si au sprijinit fondul STK Emergent”, a declarat Nicolae Pascu, presedintele societatii de administrare a investitiilor STK Financial.

Fondul STK Emergent are o politica de investitii diversificata orientata spre piata actiunilor financiare si imobiliare.

Potrivit datelor proprii, de la infiintarea in 2006 si pana la sfarsitul anului trecut, performanta STK Emergent s-a ridicat la 82%, in timp ce indicele BET a crescut cu 31,5%, BET-FI s-a apreciat cu 69,5%, iar BET-C a urcat cu 47%.

"Performantele superioare indicilor obtinute de STK Emergent se datoreaza administrarii active bazate pe investitii in actiuni subevaluate si in actiuni cu rata de crestere a profitului peste media pietei", se arata in comunicat.

In 2007, profitul net al fondului STK Emergent a fost de 14,8 milioane de lei. La sfarsitul lunii mai, STK Emergent avea active de 114,6 milioane lei, ceea ce corespundeau unei cote de piata de 63%.