Bursele din Asia au inregistrat miercuri cea mai importanta crestere din ultimele trei luni, pe fondul scaderii barilului la petrol si al relaxarii pietei creditelor, transmite Bloomberg.

Macquarie Group Ltd., cea mai mare firma australiana din domeniul securizarii investitiilor, a inregistrat cea mai mare crestere in ultimele patru luni. Honda Motor Co. si Korean Air Lines Co. au cunoscut si ele cresteri, la fel cum s-a intamplat si cu actiunile de pe Bursa indiana, favorizate de votul de incredere obtinut de guvernul premierului Manmohan Singh.

Bursa japoneza s-a inchis, astazi, in crestere cu 0,96 la suta, indicele Nikkei atingand valoarea de 13.312,93 puncte. Si bursa sud-coreeana a incheiat sedinta in crestere cu 1,96 la suta, indicele Kospi ajungand la nivelul de 1.591,76 puncte. De asemenea, bursa din Hong-Kong a incheiat sedinta in crestere cu 2,11 la suta, iar indicele Hang Seng a atins valoarea de 23.003,10 puncte.

Bursa de pe Wall Street s-a inchis, marti, in crestere, indicele Dow Jones s-a apreciat cu 1,18 procente, ajungand la valoarea de 11.602,50 puncte.