Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a aprobat cererea de admitere la tranzactionare in Sectorul Organisme de Plasament Colectiv - Categoria unitati de fond - a unitatilor de fond emise de Fondul Inchis de Investitii STK Emergent Cluj-Napoca. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat prospectul de oferta pentru listarea la bursa a fondului STK Emergent, administrat de STK Financial Cluj, in luna februarie a acestui an.

Fondul STK Emergent are o politica de investitii diversificata orientata spre piata actiunilor financiare si imobiliare.

Potrivit datelor proprii, de la infiintarea in 2006 si pana la sfarsitul anului trecut, performanta STK Emergent s-a ridicat la 82%, in timp ce indicele BET a crescut cu 31,5%, BET-FI s-a apreciat cu 69,5%, iar BET-C a urcat cu 47%.

"Performantele superioare indicilor obtinute de STK Emergent se datoreaza administrarii active bazate pe investitii in actiuni subevaluate si in actiuni cu rata de crestere a profitului peste media pietei", se arata in comunicat.

In 2007, profitul net al fondului STK Emergent a fost de 14,8 milioane de lei. La sfarsitul lunii mai, STK Emergent avea active de 114,6 milioane de lei, ceea ce corespundeau unei cote de piata de 63%.