Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu isi va inlocui actualul sistem de tranzactionare cu un sistem dezvoltat de Trayport Limited Londra, un important furnizor de solutii de tranzactionare electronica, numit GlobalVision, se arata intr-un comunicat al institutiei. Noua platforma va permite transferuri cu derivate, actiuni, titluri de stat, precum si produse noi, cum ar fi energia si emisiile de dioxid de carbon.

In plus, Sibex va dezvolta interfetele de legatura intre GlobalVision si sistemele sale de compensare si management al riscului.

“Pe noua platforma vom integra intr-o singura aplicatie toate instrumentele financiare: derivatele, actiunile, si titlurile de stat, a caror lansare este programata in ianuarie 2009 precum si produse noi, de ultima generatie pe pietele financiare, cum ar fi energia si emisiile CO2. GlobalVision va facilita dezvoltarea si expansiunea activitatii noastre pe noile clase de instrumente mentionate anterior precum si imbunatatirea mediului de tranzactionare a produselor existente la Sibex. In acest fel dorim sa devenim una din bursele performante la nivel european”, a declarat Darius Cipariu, director adjunct al Sibex.

Bursa din Sibiu a semnat cu compania britanica un acord initial pe o perioada de cinci ani.