Bursele americane au inregistrat a doua zi de crestere consecutiva. Ce exact anume a starnit acest raliu nu este clar, dar urmatoarea piatra de incercare pentru piete este raportul de vineri despre noile locuri de munca ce s-au creat in luna anterioara in Statele Unite.

Miercuri, 30 iulie, Dow Jones a inregistrat a doua zi consecutiva de crestere, de 186 puncte, + 1,6%. Motive? Sa vedem:

a) raportul ADP, care masoara job-urile create in sectorul privat, a aratat ca acestea au inregistrat o crestere de 9 mii fata de -58 de mii cat erau asteptarile. Stire pozitiva desigur, numai ca acuratetea acestui indicator nu este stralucita, prin prisma decorelarilor cu Non-Farm Payroll, lucru ce nu determina o atentie sporita din partea traderilor;

b) Crude Oil Inventories, stocurile saptamanale de petrol, au inregistrat o scadere de 0,1 milioane fata de 1,4 estimari. Insa surpriza a aparut din partea stocurilor de benzina, care au inregistrat o scadere, prima din ultimele 5 saptamani, de 3,53 milioane barili fata de o crestere cu 350 de mii barili cat erau se asteptau. Fara un efort de imaginatie, reactia a fost de cumparare a barilului de petrol, care a crescut mai bine de 4% pana la 126,77 usd/baril.

Acum, daca analizam motivele, avem: un raport ADP ‘bullish’ si un raport despre petrol ‘bearish’. Reamintesc: acesta din urma a crescut 4,58 dolari. Dar evolutia pretului actiunilor companiilor a parut insensibila la anuntul de pe petrol. O ezitare in lansarea ordinelor de cumparare s-a putut evidentia in orele ce au urmat stirii despre petrol, numai ca in ultima parte a sedintei de tranzactionare piata a fost dominata de ordine ‘buy’.

Putin ciudata aceasta crestere, dar sa nu uitam de relatia de animozitate dintre logica si trendurile intra-day ale pietei. Insa pana la urma - trend is your friend -, iar daca scenariul pentru miercuri era diferit, ordinele de stop-loss au oprit pierderea. Volumul inregistrat in piata nu a fost mare, ceea ce ma duce cu gandul ca Non-Farm Payroll de vineri si raportul despre Produsul Intern Brut din trimestrul 2, programat pentru joi, vor determina o crestere a numarului de actiuni schimbate.

Comenteaza pe Mersul Trendurilor.