Casa de brokeraj Broker Cluj a ocupat prima pozitie in topul caselor de brokeraj active in luna iulie pe piata instrumentelor financiare derivate a Bursei din Sibiu, dupa numarul de contracte incheiate, urmata de Estinvest si Vanguard, potrivit clasamentului publicat vineri de bursa sibiana si citat de NewsIn. In luna iulie, casele de brokeraj prezente pe piata Sibex au intermediat incheierea a 357.714 contracte futures si options, depasind cu 57% rulajul din aceeasi luna a anului trecut.

Broker Cluj a intermediat luna trecuta tranzactii cu 79.211 contracte futures si options, 711 dintre aceste contracte fiind incheiate pe contul de market-maker. Activitatea SSIF Broker Cluj in calitate de formator de piata (market-maker) s-a desfasurat pe contractele DESNP cu scadenta in septembrie.

Pe locul al doilea in topul intermediarilor de la Bursa din Sibiu s-a plasat Estinvest Focsani, cu 75.374 contracte intermediate, urmat de Vanguard Bucuresti, cu 74.345 contracte, si de Delta Valori Mobiliare Bucuresti, cu 52.458 contracte

Trend Bacau a ocupat locul al cincilea in topul intermediarilor, cu 41.242 contracte, urmat de BT Securities Cluj-Napoca, cu 36.066 contracte incheiate.

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri (SIBEX) a fost fondata in 1994 si este un operator de piata ce administreaza cea mai mare piata de instrumente derivate din Romania. Contracte futures si options ce au ca activ suport actiuni, rate de schimb, si aur sunt disponibile pentru tranzactionare pe piata Sibex printr-un sistem de tranzactionare electronic.

Operatiunile de compensare si decontare sunt furnizate de catre Casa Romana de Compensatie, o entitate separata, controlata de catre Sibex si societatile de brokeraj locale.