Saptamana de tranzactionare pe bursele din Statele Unite debuteaza fara nicio miscare surprinzatoare din partea indicilor - pesemne ca atentia traderilor este indreptata spre sedinta Federal Reserve de marti. Luni, 4 august, am putut observa o evolutie destul de volatila a indicilor bursieri principali, fara ca range-ul in care s-au desfasurat sa fie unul foarte mare, scrie Ovidiu Ciulina, pe blogul Mersul Trendurilor.

Mare parte a ordinelor au fost de ‘buy’, odata cu scaderea abrupta a petrolului din prima parte a sedintei de tranzactionare.

Sigur ca scaderea de 3% a petrolului a reprezentat un ‘plus’ pentru piata, insa aceasta din urma s-a dovedit a fi destul de neincrezatoare in caracterul pozitiv al scaderii barilului de petrol, lucru demonstrat prin indicele S&P 500, care odata ce a atins maximul zilei la 1,260 puncte a fost intampinat cu ordine de vanzare.

S&P 500 a inchis sedinta la 1,249 puncte iar Dow Jones la 11,284 puncte. Pe ce scenariu ne bazam in continuare? Nu m-as hazarda sa imi expun opiniile, mai ales cand volumul este mic iar evolutiile intempestive. Voi pleca de la cadrul general, ca suntem in bear market, iar daca sectorul financiar nu are motive de bucurie, se pare ca lui i se alatura si cel energetic. Cu sectoare ce intampina presiune pe vanzare si ezitare de a continua si mai mult miscarea, spre minimul lunii iulie, e dificil de vazut un scenariu clar.

Sedinta Federal Reserve de marti, prin care se va stabili dobanda de referinta la dolar, asteptarile sunt pentru 2%, va capta atentia traderilor in special prin statement-ul ce o va insoti. Cu siguranta volatilitatea va fi la ea acasa odata cu publicarea acestor date.

Comenteaza pe Mersul Trendurilor.