Cresterea inceputa marti, datorita Federal Reserve si a scaderii petrolului, a continuat si in sedinta de miercuri. O sustinere a trendului ascendent a venit tot din partea petrolului, care a reusit sa inchida ziua la 118,58 dolari. Scriam in articolul precedent despre o posibila scadere a pietei in sedinta de miercuri, ca urmare a unei evidente incompatibilitati dintre ’statement-ul’ Fed si cresterea pietei. Insa sentimentul pietei nu a fost unul negativ, iar indicii bursieri au reusit sa iasa din zona ‘rosie’ odata cu scaderea petrolului, scrie Ovidiu Ciulina, pe blogul Mersul Trendurilor.

Pentru miercuri au fost programate rezervele saptamanale de petrol, stire care a captat atentia intregii piete. Estimarile indicau o crestere de 100 de mii, insa anuntul a fost surprinzator: +1,7 milioane barili. Cotatia barilului de petrol a scazut abrupt iar in piata se pregatea sampania pentru o noua crestere.

Dow Jones a terminat sedinta +0,4 de puncte, la 11,656 puncte. Cresterea nu a fost semnificativa in termeni procentuali, insa ceea ce este de observat e continuitatea cresterii dupa o zi de peste +300 de puncte.

Din punct de vedere tehnic ziua de joi ar trebui sa indice trendul pe termen scurt: daca ea va fi de crestere, atunci este posibil ca minimul din iulie sa nu mai fie testat pentru urmatoarele saptamani, iar indicii sa urce pana la urmatoarele nivele majore de rezistenta, aflate intre 1310 - 1320 pe S&P 500. Insa, in caz contrar, se pune intrebarea: ce fel de scadere vom avea? Lenta, care se va indrepta usor spre minim, sau una violenta in stil de exhaustion?

Citeste restul articolului si comenteaza pe Mersul Trendurilor.