Indicele Bursei de la Moscova a inregistrat vineri o scadere puternica pe fundalul informatiilor legate de conflictul din Caucaz.

Astfel, indicele RTS a pierdut 2,3%, scazand sub 1800 de puncte. La o ora si jumatate de la deschiderea sedintei, indicele ajunsese pana la 1799,84 puncte. Volumul total al tranzactiilor a fost de 1.010.026.758 dolari.

In cursul noptii de joi spre vineri, fortele georgiene au declansat o operatiune militare in Osetia de Sud. Aproximativ 2.000 de soldati georgieni participa la operatiuni, ajutati de tancuri si lansatoare de rachete. Cazarmele fortelor de pace din Thnivali au fost atacate cu proiectile de artilerie si rachete, care au provocat deja morti si raniti in randul fortelor ruse. Ca raspuns la actiunile Georgiei, avioanele rusesti au bombardat tinte de pe teritoriul georgian.

Consiliul de Securitate al ONU nu a reusit sa adopte o declaratie comuna privind conflictul din Caucaz.

UPDATE: Piata rusa de capital s-a inchis in cadere. Indicele RTS a pierdut 6,51%, pana la 1722,21 puncte. Volumul total al tranzactiilor - 3.030.243.964 dolari. Liderii caderii au fost actiunile Rosneft, cu minus 9,87%. Analistii sunt de parere ca, in cazul unui conflict militar de amploare, cotatiile actiunilor ruseti s-ar putea deprecia cu 25%.