* Banca Carpatica face parte incepand de cateva zile din clubul select al unor banci cum sunt UBS, Credit Suisse Group si Citigroup. Conditia de accedere in acest club a fost sa ai pierderile pe primul semestru de minimum 50% si sa anunti deprecieri ale activelor, ceea ce Carpatica a reusit, chiar daca aproape la limita.

* Potrivit unor informatii bancare, BCR isi va lansa un canal de televiziune interna, sub numele de BCR TV. Programul va include romante cum ar fi “De ce te`am disponibilizat, neica?”, in interpretarea lui Dominic Bruynseels, momente umoristice cuprinse in grupajul “Maine va marim salariile” si drama “Erste, cui ne lasi?”

* Un grup de oameni din advertising atrag atentia ca sloganul BCR “Gandim la fel” a fost trunchiat inainte de a aparea public, din cauza unui functionar distrat. Sloganul corect este “Gandim la fel de 100 de ani”, dupa ce varianta initiala a fost “Gandim la fel. De la portar la director”.

* BRD anunta ca nu va fi nicio greva in cadrul bancii, desi surse din piata sustineau contrariul. Ei spun ca toti salariatii s-au declarat absolut de acord cu deciziile executivilor, astfel ca folosirea amenintarilor nu a fost necesara decat in cateva cazuri izolate. Dealtfel, bancherii au recunoscut ca era oarecum dificil sa te revolti avand aplicata pe gura banda izolatoare si fiind legat, in plus, de calorifer.

* Raiffeisen Bank a investit până în prezent 400 milioane euro în proiecte imobiliare şi are documentaţie în pregătire pentru a investi încă un miliard de euro, a declarat un oficial al bancii, pentru Newsin. Surse apropiate bancii spun ca miliardul suplimentar va fi destinat mobilarii la standarde occidentale a proiectului de 400 de milioane – casa presedintelui.

* Actionarii Bancii Transilvania cumpara pachete de zeci de mii de actiuni la banca pe care o controleaza, in speranta redresarii ei pe Bursa. Surse din randul analistilor recomanda acelorasi actionari sa cumpere mai degraba Bursa, intrucat le`ar fi infinit mai usor sa o redreseze.

* Bancpost a limitat la 4.000 de lei retragerile de la bancomate, pentru a evita eventuale fraude. Urmatorul pas, spun surse apropiate bancii, este postarea la fiecare ATM a unui ofiter din banca, rolul acestuia fiind sa verifice identitatea celui care introduce cardul in bancomat, prin completarea unui chestionar de 30 de pagini. De asemenea, pentru a evita orice frauda, banca elena va retrage de pe piata bancomatele existente, cardurile emise de banca urmand sa fie folosite ca suport pahar plastic sau portchei, dupa caz.

* Standard & Poor’s a confirmat ratingurile grupului financiar olandez ING şi perspectivele asociate acestora, desi banca a avut rezultate mai slabe. Ratingurile sunt urmatoarele: 7,8 la suta la OTV, 8,9 la suta la PRO TV si 10 la suta (rating observat joi seara pe la ora 23) la TVR.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.