O crestere neasteptata a comenzilor pentru bunuri de folosinta indelungata a sustinut o apreciere aproape generalizata a pietelor bursiere. Boeing (BA: +1,67%) si Caterpillar (CAT:+1,28%) au fost avantajati de cererea si de expunerea externa de care dispun. Dax, indicele pietei germane, a scazut din cauza producatorilor de automobile si a companiilor aeriene, sectoare afectate de cresterea de 1,79% a petrolului.

La fel, au fost influentate negativ si cotatiile transportatorilor aerieni din SUA, care au scazut 1,32%. Sectorul farmaceutic din Statele Unite a scazut putin sub zero dupa ce Pfizer si Bristol-Myers au anuntat perfomante sub asteptari la o clasa de medicamente, pentru care vor intarzia acum procedurile de solicitare a aprobarii.

Pe 28 august, avem de urmarit in primul rand valoarea revizuita a variatiei de GDP in SUA, estimandu-se o corectare de la 1,9% la 2,7%, adica variatia anualizata ce corespunde trimestrului al doilea. In privinta datelor saptamanale de somaj este util sa observam media mobila a ultimelor patru saptamani, mai putin influentata de fluctuatii de moment.