Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Investitorii straini au adus de cinci ori mai putini bani pe Bursa, in luna iunie

de Dragos Comache     HotNews.ro
Luni, 1 septembrie 2008, 14:33 Economie | Burse

Investitiile straine pe piata de capital autohtona s-au diminuat de aproape cinci ori in luna iunie, fata de luna anterioara, dupa ce nerezidentii au plasat pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) circa 101,16 milioane de lei, potrivit NewsIn care citeaza date ale Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). In acelasi timp, in luna iunie, strainii au scos circa 118,97 milioane de lei de pe Bursa, de peste doua ori mai mult decat in luna anterioara.

In mai, intrarile de capital pe Bursa de Valori Bucuresti ajunsesera la 509,04 milioane de lei, in timp ce iesirile de capital au insumat 53,16 milioane de lei.

De asemenea, in iunie, soldul cumparari - vanzari a redevenit negativ si s-a cifrat la 19,18 milioane de lei.

Astfel, nerezidentii au cumparat titluri de valoare de 177,16 milioane de lei, la jumatate fata de luna anterioara, cand cumparasera la BVB de 373,25 milioane de lei. In schimb, strainii au incasat in iunie din vanzari 196,35 milioane de lei, in crestere fata de luna anterioara cand au vandut de 174,1 milioane de lei.

In mai, soldul a fost considerabil in favoarea achizitiilor, de 199,15 milioane de lei.

La nivelul primului semestru al anului, investitorii straini au vandut mai mult decat au cumparat pe Bursa, ecartul fiind de 27,82 milioane de lei (6,92 milioane euro).

Investitorii din Cipru si insulele Virgine britanice au acumulat cel mai mult in luna iunie, 110,5 milioane lei (62,37% din valoarea totala a achizitiilor nerezidentilor la BVB), respectiv 9,15 milioane lei (5,17%), in timp ce jucatorii din insulele Cayman au cumparat in proportie de 5,16%, adica 9,13 milioane lei.

Printre vanzatorii importanti se numara americanii, cu incasari de 111,93 milioane lei (57,01% din valoarea totala a vanzarilor nerezidentilor) si britanicii, care au obtinut in urma lichidarilor de pozitii 12,38 milioane lei (6,31% din total). Pe locul trei in clasamentul vanzatorilor se regasesc investitorii din Austria, care au marcat in iunie 12,05 milioane lei, avand o pondere de 6,14% din total.

Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

154 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri