Scaderi drastice pentru indicii bursei americane si cei ai principalelor burse europene. Indicii Dow Jones si S&P 500 s-au depreciat cu aproape 3%, intr-o sesiune in care toate sectoarele economice au inregistrat pierderi. Mai mult, si pretul barilului de petrolul a terminat ziua in scadere, desi stocurile publicate au fost negative (-1898K vs 450K).

Scaderea economica prezenta la nivel global se resimte in acest moment si in cotatia barilului, din perspectiva unei posibile reduceri a cererii de petrol in perioada urmatoare. Raportul privind locurile de munca create in sectorul privat, ADP (-33K vs -30K), cat si cererile initiale de somaj publicate saptamanal (444K vs 420K), au aratat noi pierderi ale locurilor de munca, aceasta fiind una din principalele probleme cu care se confrunta economia SUA.

Vineri vom avea o imagine mai completa asupra acestui fapt, odata cu publicarea ratei somajului, dar si a locurilor de munca create de economie in luna august, excluzand sectorul agricol (Non Farm Payrolls). O continuare a datelor negative ar adanci temerile de scadere economica in trimestrele urmatoare, iar avand in vedere ca in general vinerea pietele tind sa se deprecieze, am putea asista la o noua sesiunea foarte rosie.