Comisioanele pentru tranzactionarea titlurilor de stat si tarifele percepute la cumpararea de actiuni pe piata Rasdaq, aprobate de actionarii Bursei in data de 4 septembrie, vor intra in vigoare incepand de luni, 15 septembrie, se arata intr-un comunicat al BVB. Astfel, comisioanele percepute la tranzactionarea titlurilor de stat vor fi de maximum 90 de lei, iar cele pentru cumpararea de actiuni pe piata Rasdaq au fost reduse la 0,05%.

In sustinerea demersului de atragere a noi participanti, BVB a introdus o noua categorie de participant, si anume “Participantul la piata de titluri de stat” - participantul autorizat sa efectueze operatiuni bursiere numai pe piata titlurilor de stat. In vederea facilitarii accesului acestor noi participanti, pentru o perioada de 12 luni calendaristice, BVB nu va percepe tariful pentru admitere, tarif anual aferent calitatii de participant la piata de titluri de stat, si tariful de examen agenti de bursa.

"Masurile adoptate recent sunt menite a sustine dezvoltarea pietei bursiere a titlurilor de stat tranzactionate pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti precum si impulsionarea tranzactiilor pe piata Rasdaq", se arata in comunicat.