Evolutie foarte volatila pentru indicii bursei americane in sesiunea de joi. Dupa un inceput in scadere puternica acestia au inceput sa recupereze treptat din pierderi, iar pe final un raliu puternic le-a adus un avans de peste 1%. Sectorul financiar a stat la baza acestor miscari pe toata durata zilei.

Scaderea de peste 40% a actiunilor Lehman Brothers a trimis in picaj toate companiile financiare, fapt ce a cauzat scaderea indicilor in startul sesiunii. Spre finalul zilei insa, au inceput sa apara zvonuri legate de viitorul Lehman Brothers. Cu putin timp inainte de final pe site-ul Wall Street Journal a aparut o informatie conform careia Bank of America ar putea prelua Lehman.

Acest fapt a creat entuziasm printre financiare, care au inregistrat un rebound puternic. Lehman insa nu a crescut ci dimpotriva a mai scazut putin, terminand cu o pierdere de peste 41%, la 4,22 dolari pe actiune.

Dupa inchidere a aparut un alt articol, de aceasta data in Washington Post, in care se spunea ca Trezoreria si Federal Reserve planuiesc salvarea Lehman printr-o vanzare catre un grup de investitori privati, acest plan urmand sa se concretizeze in weekend. Actiunile Lehman au crescut „after hours” peste 20%, pana la 5,30 dolari pe actiune.