Banca Centrala a Japoniei a anuntat, joi, ca a introdus inca 1.000 de miliarde de yeni (6,7 miliarde de euro) pe piata bancara japoneza pentru a atenua consecintele crizei financiare din Statele Unite, scriu agentiile internationale de presa.

Este pentru a treia oara in aceasta saptamana cand Banca Centrala din Japonia intervine pentru a ajuta bancile comerciale, suma injectata pana acum ridicandu-se la peste 53 de miliarde de euro, scrie BBC.

Cu toate acestea, bursele asiatice au inchis sedinta de tranzactionare de joi tot in scadere, pe fondul crizei financiare din SUA. Analistii spun ca investitorii nu cred ca interventia autoritatilor americane va stabiliza piata financiara si se tem de noi dezastre pe piata financiara dupa ce AIG a fost salvata de la faliment de administratia americana, scrie AFP.

Pe bursa japoneza, indicele Nikkei, a incheiat sedinta de joi in scadere cu 2,22% fata de ieri, ajungand la cel mai scazut nivel dinultimii trei ani.

Scaderea a fost dramatica la bursa din Hong Kong, indicele Hang Seng pierzand 7,38%, in timp ce la bursa din Bangkok caderea a fost de 5,82%.

Pierderile au fost mai mici pe bursa din Shanghai (-1,70%).

In acelasi timp, bursa din Seul a terminat joi in scadere cu 2,30%, la Sydney actiunile au scazut 2,43%, la Taipei - 2,74%, iar la Manila - 4,26%.