Sesiune extrem de volatila pentru indicii bursei americane, aceasta fiind poate cea mai volatila de cand a inceput aceasta criza. Diferenta dintre minimul si maximul sesiunii pentru indicele Dow Jones a fost de peste 600 de puncte. Piata a deschis in usoara crestere, fiind ajutata de infuziile de lichiditate de peste 180 miliarde dolari ale marilor banci centrale.

Au urmat apoi noi zvonuri conform carora Morgan Stanley ar putea fi cea de-a patra banca de investitii care sa ajunga in pragul falimentului. Actiunile companiei s-au prabusit, afectand intreg sectorul financiar.

Indicii ajunsesera la minimul sesiunii, iar indicele volatilitatii optiunilor S&P 500 (VIX) depasise valoarea 40 pentru prima data in acest an.

In ultima parte a sesiunii a venit insa o informatie conform careia oficialii americani pregatesc un plan asemanator cu cel care adus la infiintarea RTC-Resolution Trust Corporation care a salvat companiile din criza financiara din anii '80. Desi nu s-a anuntat nimic oficial, acest zvon a creat un puternic val de optimism in piata, ducand indicii la peste 3% pe plus.