Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor, a declarat, vineri, ca pregateste o serie de masuri care sa sprijine Bursa de la Bucuresti, in conditiile turbulentelor din pietele financiare, care au dus la scaderi puternice ale cotatiilor actiunilor, potrivit NewsIn care citeaza The Money Channel. Vosganian a anuntat ca a avut deja o intalnire cu premierul si cu membrii din conducerea BVB pe aceasta tema.

Masurile care vor fi luate pentru sprijinirea Bursei vor fi anuntate luni sau marti.

Presedintele si directorul general al BVB, Stere Farmache, a precizat ca MEF poate aplica atat masuri fiscale, cat si masuri economice pentru a sustine bursa, tinand cont ca are in portofoliu mai multe companii importante, care ar putea fi listate.

"Este important sa mentionam ca Ministerul Finantelor este, in continuare, un sustinator al listarilor companiilor pe BVB. O pargie fiscala nu poate fi decat una indreptata in mod pozitiv asupra pietei, si anume, un imbold dat investitorilor care nu se poate referi decat la taxarea tranzactiilor", a explicat Farmache.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat pierderi mari in aceasta saptamana, pe fondul tulburentelor de pe pietele financiare internationale provocate de falimentul bancii Lehman Brothers.