Tranzactiile de pe piata de capital a Rusiei s-au inchis luni in usoara crestere, pentru ca marti, trase de Wall Street si de trendul descendent al bursele din Europa si Asia, sa inceapa sesiunea in cadere.

Analistii recomanda jucatorilor din piata sa fie pregatiti pentru orice intorsatura de situatie.

„Pentru ca actiunile rusesti sa urce la un nivel cat de cat corect este nevoie de participarea nerezidentilor, care lipsesc insa”, spune analistul Aleksandr Razuvaev, de la Sobinbank.

„Este absolut evident ca instabilitatea din sistemul financiar mondial se va mentine nu numai pana la sfarsitul acestui an, dar si anul viitor. Indicii macroeconomici nu depind foarte mult de criza, dar piata rusa de capital va traversa inca multe seisme”, a spus el pentru ziarul Vzgliad.

In opinia lui, din punctul de vedere al estimarii fundamentale, nivelul corect al indicelui RTS fara a lua in calcul riscurile neeconomice este de 3.000 de puncte, cu respectivele riscuri – de 2.300.

Cat timp va fi nevoie pentru atingerea acestor culmi, expertii nu se incumeta sa estimeze.

Analistii Alfa-bank recomanda investitorilor sa fie prudenti si pregatiti pentru orice intorsatura de situatie. Ei recomanda sa nu fie ignorat caracterul speculant al modificarii cotatiilor la actiunile rusesti si care poate fi la fel de puternic in ambele directii.