Titlurile grupului financiar italian Unicredit au recuperat aproape integral pierderile din debutul şedinţei, potrivit NewsIn. Actiunile Unicredit au fost luni suspendate de la tranzactionare la bursa din Milano, ca urmare a deprecierii excesive, la o zi dupa aprobarea unei majorari de capital de 6,6 miliarde de euro.

Actiunile bancii au mai fost suspendate de la tranzactionare si in data de 1 octombrie, tot ca urmare a ieftinirii sub limita inferioara.

Titlurile bancii au deschis in scadere cu 15%, iar la ora 12:15, ora Romaniei, actiunile Unicredit pierdusera 8,86% fata de cotatia de referinta, la 2,81 euro, dupa ce atinsesera un minim de 2,59 euro.

Duminica, Unicredit a anuntat un plan anticriza pentru salvarea institutiei, care presupune o majorare a capitalului cu 6,6 miliarde de euro. Aceasta presupune inlocuirea dividendelor in numerar pentru 2008 cu actiuni noi in valoare de 3,6 miliarde de euro si vanzarea de valori mobiliare convertibile, in valoare de trei miliarde de euro.

De asemenea, banca a coborat previziunile de castig pentru acest an, pe fondul deteriorarii conditiilor din piata.

Decizia a fost luata in urma reuniunii de duminica dupa-amiaza a Consiliului de administratie care a durat mai mult de cinci ore si vine pe fondul raspandirii tot mai mult a crizei financiare in Europa.

Actiunile bancii au scazut mult in ultimele zile, dupa ce luna trecuta s-au ieftinit cu 30%.