Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inceput saptamana in scadere, la fel ca si principalele burse europene. Indicele BET a inregistrat o pierdere de 3,34%, pana la valoarea de 3,024.12 puncte, Impact (-14,96%) si SNP Petrom (- 8,72%) fiind cele mai afectate companii din acest indice. Indicele BET-FI, fara SIF5 si SIF2 in componenta, s-a depreciat cu 1,83%, la valoarea de 14,231.79 puncte.

Cele doua societati de investitii financiare vor reveni maine la tranzactionare, dupa ce azi s-a incheiat AGA pentru care au fost suspendate. Lichiditatea a ramas la un nivel foarte scazut in absenta celor mai importante SIF-uri, valoarea tranzactiilor nedepasind 9 milioane de lei. Pe piata obligatiunilor s-au realizat o serie de tranzactii cu obligatiuni BRD in valoare de aproximativ 7,7 milioane lei.

Actiunile care s-au depreciat cel mai mult din indicele BET au fost si cele mai lichide: Impact cu 2,7 milioane lei si SNP cu 1,9 milioane lei. Pentru sesiunea de maine ne putem astepta la o evolutie interesanta a pietei, in special din punct de vedere al lichiditatii, ca urmare a reactiei investitorilor la revenirea la tranzactionare a SIF5 si SIF2 dupa schimbarile ce au avut loc in conducerile lor dupa desfasurarea celor doua AGA.