Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a anuntat joi ca va reduce comisionul de tranzactionare pe piata Deal, de la 0,35% la 0,18%, corespunzator cu nivelul celui aplicat pietei Regular, potrivit unui comunicat al BVB. Masura va intra in vigoare incepand de marti, 2 decembrie.

Actionarii BVB au luat acesta masura in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Societatii desfasurata la distanta in data de 26 noiembrie.

BVB a redus in 15 septembrie si tarifele de tranzactionare pe piata Rasdaq si a aplicat scutiri de la plata tarifelor pentru participantii la piata titlurilor de stat, precum si comisioane mai mici cu pana la 30%. Astfel, tarifele de cumparare pentru tranzactiile normale la categoriile Bursei Electronice Rasdaq au fost reduse de la 0,13%, la 0,05% din valoarea cumpararilor.

In ceea ce priveste titlurile de stat, pentru tranzactiile sub trei milioane de lei, Bursa va percepe un comision de 0,0009%, atat la cumparare, cat si la vanzare, in timp ce pentru o valoare de tranzactionare mai mare de trei milioane de lei, comisionul va fi de 27 lei, la care se adauga 0,0004% pentru sumele care depasesc trei milioane de lei. Valoarea finala a comisionului nu va fi mai mare de 90 lei.