Bursa din Tokyo a terminat sedinta de vineri in crestere cu 1,66 %. Indicele Nikkei a castigat 138,88 puncte, atingand valoarea de 8.512,27 pe o piata foarte putin activa, noteaza France Presse. Si indicele Topix s-a majorat, la randul sau, cu 5,79 puncte, ajungand la nivelul de 834,82 puncte. Aceasta evolutie este cauzata, in principal, de lipsa investitorilor straini, în contextul sarbatoririi Zilei Recunostintei in Statele Unite.

Bursa din Bombay, inchisa joi din cauza atacurilor teroriste din India, urmeaza a fi deschisa vineri dimineata - relateaza France Presse.

Pretul petrolului, in scadere

Pe pietele din Asia, scaderi ale pretului unui baril de petrol. Astfel, in tranzactiile de dimineata, pretul barilului de petrol "light sweet crude", cu livrare in luna ianuarie, a pierdut 89 de centi, atingand valoarea de 53,55 dolari. Miercuri, la New York, un baril de petrol "light sweet crude" a ajuns la nivelul de 54,44.

Pretul barilului de petrol Brent, cu livrare in ianuarie, a scazut cu 48 de centi, pana la nivelul de 52,65 dolari. Bursa din New York a fost inchisa, joi, pentru ca americanii au sarbatorit Ziua Recunostintei.