Indicii Bursei de Valori Bucuresti au avut vineri o sesiune cu volatilitate scazuta si o tendinta usor negativa. Cu exceptia BET-FI, ceilalti indici au deschis in usoara scadere, iar cele mai importante variatii au avut loc predominant in cursul diminetii.

Indicele BET a inchis in scadere 0,24%, singura companie din componenta sa cu contributie pozitiva fiind Transgaz SA. Indicele BET-FI a fost in crestere aproape intreaga sesiune, cu un maxim de aproape 2,4% si coborand apoi pentru a inchide la 0,85%; dintre SIF-uri, SIF4 si SIF2 au terminat sesiunea pe verde, la 3,03% respectiv 1,56%, iar SIF3 pe rosu la -1,23%.

Lichiditatea de vineri a atins valori record datorita tranzactionarii Comcereal Constanta care a ridicat valoarea tranzactiilor de pe piata RASDAQ la peste 46 milioane de lei. Pe piata BVB volumul a fost relativ scazut la tranzactionarea de actiuni, de 9,3 milioane de lei, insa pe piata de obligatiuni s-au realizat tranzactii in valoade de peste 7,6 milioane de lei, cu IBRD09 contribuind cu 4,64 milioane lei si B1203A (obligatiuni de stat cu maturitate 2012) aducand 2,26 milioane de lei.