Aplicatiile ipotecare au crescut cu un procent record de 112% fata de saptamana trecuta, iar dobanda ipotecilor cu maturitate de 30 de ani a scazut la 5,47%, minimul ultimilor trei ani. Aceste date au impulsionat sectorul financiar, indicele S&P500 Financial inregistrand o crestere de 5,6%.

Morgan Stanley a castigat peste 15%, desi JPMorgan si Merrill Lynch au estimat pierderi importante pentru banca in trimestrul patru. De asemenea, Pulte Homes, al treilea constructor de case din SUA, a crescut peste 13% in urma imbunatatirii conditiilor din piata ipotecara.

Principalii indici au inchis sesiunea in crestere de peste 2%. Evolutia a fost insa destul de volatila, ca urmare a unor date macroeconomice proaste ce confirma intrarea economiei in recesiune.

Pierderile de locuri de munca in sectorul privat au ajuns la 250 de mii in luna noiembrie, in timp ce ISM Non-Manufacturing Index a aratat o continuare a inrautatirii mediului de afaceri in sectorul serviciilor. FED Beige Book, o masura a climatului economic pe baza estimarilor tuturor bancilor federale regionale, a subliniat scaderea economica prezenta la nivelul intregii tari, singurul sector care a inregistrat o crestere in noiembrie fiind cel al serviciilor privind procedurile de faliment.