Indicii americani au crescut cu peste 3% in sesiunea de vineri, desi datele macroeconomice au fost foarte proaste, iar negocierile privind planul de salvare a producatorilor de masini nu au ajuns la niciun deznodamant. Numarul locurilor de munca pierdute de economia SUA in luna noiembrie a fost de 533.000, aducand pierderile anuale la aproape 2 milioane.

Aceste valori sunt un record negativ pentru ultimii 34 de ani si confirma faptul ca economia SUA trece printr-o recesiune severa.

Cu toate acestea, indicele Dow Jones a crescut peste 500 de puncte de la minumul zilei, inchizand la 8.635 puncte pe fondul speculatiilor unei finalizari in weekend a negocierilor de salvare a producatorilor de automobile. Pana in acest moment nu s-a ajuns la nicio concluzie, insa se asteapta ca in aceasta saptamana sa fie prezentat Congresului un plan detaliat. Conform unor surse democrate, sansele unui acord au crescut dupa ce administratia Bush a renuntat la opozitia privind finantarea din fondurile Departamentului de Energie cu intentia de a ajuta producatorii sa construiasca masini mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Dana Perino, a declarat ca producatorii trebuie sa ia decizii importante si dificile care sa asigure viabilitatea pe termen lung, ca argument pentru obtinerea de fonduri guvernamentale.

Casa Alba a propus, de asemenea, ca pe timpul negocierilor sa fie numit un consultant financiar in cadrul Departamentul de Comert, care sa ofere asistenta companiilor si sa fie autorizat in a oferi imprumuturi pe termen scurt care sa permita supravietuirea companiilor pana se va adopta o decizie finala.