BRD - Groupe Societe Generale va putea realiza tranzactii la Bursa de Valori Bucuresti in mod direct, incepand cu data de 5 ianuarie 2009, dupa ce a fost inscrisa ca participant la sistemul de tranzactionare administrat de BVB, se arata intr-un comunicat al pietei de capital. Marti, institutia financiara a inceput sa realizeze si tranzactii cu derivate la Bursa din Sibiu.

Banca a anuntat in prima parte a lunii august ca va realiza in mod direct operatiuni la Bursa, in baza atestarii primite de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), ca parte procesului de integrare a activitatilor casei de brokeraj BRD Securities in cadrul grupului.

BRD Groupe Societe Generale controleaza 99,82% din capitalul societatii de servicii de investitii financiare (SSIF) BRD Securities. Societatea de brokeraj este autorizata sa desfasoare intreaga gama de operatiuni prevazute de legea romana, de la tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti - pana la emiterea si plasarea de actiuni si obligatiuni pe piata locala sau internationala.