Bursa de Valori Bucuresti (BVB) lanseaza, incepand de marti, noi servicii de internet si internet mobil, in scopul alinierii pietei de la Bucuresti la standardele de mobilitate si accesibilitate practicate de pietele de capital vest-europene.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, noile produse si servicii disponibile vor fi o varianta de site cu inregistrare gratuita care va avea si o versiune ce se poate accesa de pe telefonul mobil si un program pilot care contine doua servicii internet noi: unul cu date noi despre companiile listate si celalalt cu datele financiare ale acestora.

Site-ul va avea trei module, iar utilizatorii se pot abona la servicii automate de e-mail care pot cuprinde comunicate, rapoarte zilnice, newsletter sau materiale promotionale. Noua versiune se poate accesa de catre orice utilizator de internet, care trebuie sa isi creeze un cont pe site-ul BVB.

Acest program pilot se va desfasura in primul trimestrului al anului 2009, urmand sa fie evaluat, apoi, gradul lui de utilizare. In cazul in care va reusi sa raspunda cerintelor operationale si de business ale utilizatorilor, atunci se va propune stabilirea nivelelor tarifare aplicabile pentru diverse categorii de utilizatori, se mai arata in comunicatul citat de Agerpres.