Actionarii Bursei din Sibiu au decis infiintarea pietei la vedere

de Dragos Comache     HotNews.ro
Vineri, 19 decembrie 2008, 16:51 Economie | Burse

Actionarii Bursei din Sibiu au decis, vineri, infiintarea pietei la vedere si introducerea unui sistem alternativ de tranzactionare (ATS), se arata intr-un comunicat al Sibex. Astfel, Consiliul de Administratie al Bursei Monetar Financiara si de Marfuri a fost delegat sa obtina autorizatiile necesare functionarii pietei reglementate de valori mobiliare si a sistemului altenativ de tranzactionare.

Totodata, in cadrul Adunarii Generale Ordinara a Actionarilor Sibex au fost stabilite si comisioanele percepute de catre Bursa de la Sibiu pentru tranzactionarea contractelor financiare pe diferenta (CFD).

Pentru contractele financiare pe diferenta ce vor avea ca activ suport actiuni, comisionul va fi de zero pe primele sase luni, urmand ca apoi sa se perceapa un comision de 0,3 lei pe contract. Pentru contractele pe indicele DAX comisionul va fi de 0,5 euro pe contract, iar pe cele pe indicele Dow Jones se va percepe un comision de un dolar pe contract. In cazul contractelor financiare pe diferenta pe petrol, comisionul va fi de 0,2 dolari pe contract.

In acelasi timp, s-a suspendat comisionul pentru tranzactiile cu optiuni efectuate pe piata reglementata de instrumente financiare derivate administrata de BMFM, pe o perioada de sase luni calendaristice, incepand cu data de 1 ianuarie 2009.

CFD-urile sunt contracte derivate care reflecta evolutia in piata a unui instrument asociat. Se tranzactioneaza in marja si la fel ca in cazul actiunilor efective, profitul sau pierderea sunt determinate de diferenta dintre pretul de cumparare si pretul de vanzare a unui instrument financiar.

In prezent, pe Bursa din Sibiu se tranzactioneaza contracte futures si optiuni avand ca activ suport actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti, valute si aur.

Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

241 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi