Pietele europene au avut o evolutie in scadere, influentate de datele macroeconomice negative din SUA si de scaderea preturilor la petrol si materii prime. Rezultatul a fost o prima corectie a cresterii din primele zile ale anului, crestere considerata de unii analisti ca fiind prea optimista.

Disputa dintre Rusia si Ucraina care a dus la stoparea livrarilor de gaze care tranziteaza teritoriul ucrainean a inceput si ea sa afecteze marii consumatori industriali europeni, in conditiile in care rezervele existente la nivel national sunt dirijate catre consumul populatiei.

Oferta de bonduri cu maturitate la 10 ani a guvernului Germaniei a avut o cerere sub asteptari, ducand la vanzarea a doar 4,1 miliarde de euro, sau aproximativ 68% din cele 6 miliarde intentionate, cu un randament mediu de 3,12%.

Cu o situatie asemanatoare se confrunta si celelalte economii europene, nevoite sa obtina fonduri pentru finantarea unui plan de relansare economica pentru UE in valoare de peste 96 de miliarde de euro. La randul sau, Marea Britanie a anuntat ca intentioneaza sa ofere spre vanzare bonduri totalizand o suma record de peste 146 de miliarde de lire pana la sfarsitul lunii martie.