Datele macroeconomice negative si-au pus amprenta asupra evolutiei indicilor americani in sesiunea de vineri. Indicele DowJones a scazut cu 1,6%, extinzandu-si pierderea saptamanala la 4,8%. 28 din cele 30 de companii din componenta indicelui s-au depreciat, cea mai afectata fiind Citigroup (-5,73%), in urma anuntului bancii privind retragerea din functia de consilier a fostului secretar al Trezoreriei, Robert Rubin.

Scaderea pietei a fost cauzata de datele privind evolutia locurilor de munca in luna decembrie in economia americana, excluzand sectorul agricol (Non-Farm Payrolls). Acestea au aratat o pierdere de 524.000 de locuri de munca in decembrie, pierderile din ultimul trimestru ajungand astfel la peste 1,5 milioane, confirmand faptul ca anul 2008 a fost cel mai rau de la 1945 pentru piata fortei de munca. Rata somajului a ajuns la 7,2%, fiind la cel mai mare nivel din ultimii 16 ani.

Insa, desi economia SUA va continua sa piarda locuri de munca si in lunile urmatoare, este posibil ca acestea sa fi atins sau sa atinga in scurt timp un bottom, avand in vedere ca aceste date reflecta in acest moment criza din piata creditelor din 2008 si mai putin imbunatatirile din perioada recenta in acesta piata sau planurile de salvare a economiei pregatite de administratia Obama, ce vor intra in scurt timp in vigoare.