Principalele burse europene au scazut pentru a cincea sesiune consecutiv. Indicele german DAX a pierdut 1,8%, desi guvernul german a suplimentat cu inca 50 de miliarde euro pachetul pentru sprijinirea economiei. In actualele conditii, aceste 50 de miliarde sunt puse deja in pret de piata, iar suma nu este impresionanta pentru cea mai grava recesiune de dupa al doilea Razboi Mondial.

ThyssenKrupp, cel mai mare producator german de otel, a scazut dupa ce Alcoa a raportat pierdere pentru prima data dupa 6 ani. Deutsche Postbank a crescut 12% dupa ce Deutsche Bank a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze o parte din banca de retail in primul trimestru din 2009.

Indicele londonez FTSE a pierdut 0,6%. Economia britanica a scazut in trimestrul patru cu cel mai intens ritm din ultimii 20 de ani, iar vanzarile de case au ajuns la cel mai scazut nivel de cand au inceput sa se masoare aceste date in 1978. Barclays s-a depreciat cu 10% dupa ce a anuntat un program de restructurare a personalului. Actiunile financiare engleze se afla inca sub restrictia de a putea fi vandute in lipsa (short selling). Aceasta interdictie va expira pe 16 ianuarie, ea datand de peste 4 luni.