Indicii americani au inregistrat deprecieri majore in sesiunea de miercuri, pe fondul datelor macroeconomice proaste si a problemelor din sistemul financiar. IndiceleDow Jones a pierdut aproape 3%, dupa ce toate cele 30 de companii din componenta sa au scazut.

Cea mai afectata companie a fost de departe Citigroup, cu o scadere de 23,22%. Datele privind vanzarile "en-detail" au aratat o scadere a acestora dubla fata de estimarile analistilor. Scaderea de 3,1% din luna decembrie au dus vanzarile la cel mai scazut nivel din 1990 cand a inceput inregistrarea acestor date.

De asemenea, datele pentru lunile octombrie si noiembrie au fost revizuite in scadere. Vanzarile dezastruoase din perioada sarbatorilor de iarna si cele sase luni consecutive in care vanzarile "en-detail" au scazut confirma faptul ca economia SUA se afla intr-o recesiune mai severa decat s-a anticipat.

Acest lucru a fost confirmat si de raportul Beige Book publicat de catre Federal Reserve cu privire la starea economiei pe teritoriul SUA.