Anca Dumitru a preluat vineri functia de director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce in urma cu o zi Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a validat numirea acesteia la conducerea institutiei, se arata intr-un comunicat al BVB. Anca Dumitru ii succede astfel in aceasta functie lui Stere Farmache.

Stere Farmache a anuntat in data de 18 decembrie ca intentioneaza sa demisioneze din functia de director general al BVB, deoarece a primit si acceptat o oferta din mediul privat, si anume functia de prim-vicepresedinte al Alpha Bank. Farmache isi pastreaza insa functia de presedinte al operatorului pietei de capital locale.

Stere Farmache a cumulat cele doua functii, de director general si de presedinte al BVB, doar un an. Acesta a fost ales in functia de presedinte al Consiliului Bursei de catre actionarii BVB in data de 18 decembrie 2007, inlocuindu-l pe Septimiu Stoica, care isi anuntate demisia in data de 19 noiembrie 2007 tocmai pentru ca cele doua functii sa fie cumulate de o singura persoana.

Anca Dumitru si-a inceput activitatea in cadrul BVB in anul 1995 ca expert in cadrul departamentului de supraveghere. Un an mai tarziu, in 1996, si-a continuat cariera ca director al aceluiasi departament, insa in cadrul Asociatiei Nationale a Societatilor de Valori Mobiliare (ANSVM), iar in 1997 a fost numita director general al Bursei Electronice RASDAQ.

In 2005, odata cu fuziunea prin absorbtie a BER de catre BVB, Anca Dumitru a revenit in cadrul BVB ca director, coordonator al Pietei RASDAQ. Din anul 2002, aceasta a preluat si functia de director general al Asociatiei Brokerilor, fosta ANSVM.