Timothy Geithner, nominalizat pentru pozitia de Secretar al Trezoreriei in Administratia Obama, a anuntat ca guvernul american se va implica mai mult in stabilizarea sistemului financiar. El a enumerat ca masuri care ar putea fi luate in acest sens crearea unei banci "agregator” ("bad-bank”) care sa achizitioneze activele toxice din sistemul bancar, revizuirea TARP pentru a avea efecte mai directe asupra populatiei afectate de criza economica si posibile interventii pe pietele de credit pentru a grabi reactivarea acesteia.

Geithner a mai declarat ca economia SUA depinde in mod critic de increderea pietelor in dolar, fara insa sa preia angajamentele administratiilor anterioare cu privire la un "dolar puternic”.

Noua administratie a SUA lucreaza deja la detaliile unui al doilea plan de relansare economica, care include un pachet de 825 de miliarde de dolari aflat in negocieri cu Congresul. Printre masurile care sunt vehiculate se afla un program de limitare a executarilor silite, cu o valoare de peste 50 de miliarde, precum si actiuni noi de recapitalizare a bancilor.