Membrii administratiei Obama au declarat ca situatia economica a SUA este exceptional de grava, iar masurile de stimulare aflate in prezent in dezbaterea Congresului ar trebui aprobate cat mai repede. Vicepresedintele Joe Biden a spus in cadrul programului CBS "Face the Nation” ca starea economiei e "mai grava decat se crezuse anterior”, iar Larry Summers, consilierul pentru probleme economice al presedintelui a afirmat ca urmeaza luni "foarte, foarte dificile” pentru economia americana.

Departamentul pentru Comert va anunta pe 30 ianuarie valoarea pentru PIB al SUA pentru Q4 2008; conform asteptarilor analistilor, aceasta va avea cea mai mare scadere de dupa 1982, estimata la o valoare anualizata de -5,5%.

Scaderea PIB din Q3 a avut o valoare anualizata de -0,5%. Planul de masuri propus de administratia Obama, in valoare de 825 de miliarde de dolari, va avea avantajul unui acces mai favorabil la finantare, actuala criza economica conducand la o cerere record pentru bonduri de Trezorerie care a coborat randamentele acestora la valori record.

Conform estimarilor Goldman Sachs Group Inc., unul din dealerii primari participanti la licitatiile Trezoreriei, SUA va imprumuta in anul fiscal care se incheie pe 30 septembrie valoarea record de 2,500 de miliarde de dolari, de trei ori mai mult decat in anul anterior, dintre care o suma de 150 de miliarde va fi licitata in urmatoarele trei saptamani.