Timothy Geithner a fost confirmat in functia de secretar al Trezoreriei SUA cu un vot de 60-34 in Senat, iar locul sau de la conducerea New York Fed ar putea fi preluat marti de William Dudley. Geithner a anuntat ca va incepe imediat sa restructureze modalitatile de implementare ale pachetului de 700 de miliarde de dolari aprobat de Congres anul trecut, cu un accent special pe gasirea unor noi metode de abordare a problemei incetinirii semnificative a activitatii pietelor de credit din SUA.

La randul sau, Casa Alba s-a distantat de comentariile de saptamana trecuta ale lui Geithner, care afirmase despre China ca manipuleaza rata de schimb a yuan-ului, declarand ca acestea nu reprezinta o „dovada oficiala” a existentei unei manipulari.

Bondurile de Trezorerie si-au continuat declinul pentru a saptea zi consecutiva – cea mai lunga scadere din iunie 2006 – inaintea unei licitatii in valoare de 70 de miliarde de dolari din aceasta saptamana. Trezoreria SUA va emite bonduri de 2 ani in valoare de 40 de miliarde pe 27 ianuarie si de 5 ani in valoare de 30 de miliarde pe 29 ianuarie, ambele sume reprezentand valori record la categoriile respective.

Randamentul notelor la 2 ani este in prezent de 0.85%, sub valoarea de 0.992% de la licitatia din 22 decembrie si sub media de 3.46% din ultimii 5 ani.