Rezerva Federala a anuntat ca va modifica termenii ipotecilor rezidentiale achizitionate anul trecut in urma salvarii Bear Stearns si AIG, pentru a preveni evacuarea fortata a debitorilor cu intarzieri de peste 60 de zile la plata ratelor. Programul foloseste autoritatea Fed in cadrul planului de 700 de miliarde votat de Congres in octombrie si a fost publicat de Comitetul pentru Servicii Financiare al Camerei Reprezentantilor.

Conform Fed, „Politica de Pastrare a Locuintelor” permite bancii centrale sau agentilor acesteia sa analizeze „prompt” ipotecile cu intarzieri de plata pentru a stabili daca acestea pot fi modificate, posibilitatile de schimbare fiind reduceri de dobanda, extinderi ale termenului de plata sau reduceri ale valorii neachitate a principalului.

Bondurile de trezorerie americane au crescut ieri in urma cererii record de la licitatia de 40 de miliarde de dolari in note cu termen de 2 ani. Randamentul mediu la vanzare a fost de 0.925%, apropiat de valoarea de 0.922% de la licitatia din 22 decembrie; valoarea dinaintea ofertei a fost de 0.926%. Cererea a fost de 2.69:1 fata de 2.13:1 in decembrie, iar participantii indirecti – incluzand banci centrale straine – au achizitionat 34.6% din suma totala.