Indicii americani si-au continuat evolutia pozitiva, inregistrand cresteri importante in sesiunea de miercuri, in special datorita companiilor din sectorul financiar. Indicele companiilor financiare din S&P 500 a crescut cu 13%, dupa ce planul guvernului de salvarea a bancilor este din ce in ce mai aproape de a fi pus in aplicare.

Acesta prevede infiintarea unei banci ("bad bank") care sa absoarba activele toxice ale bancilor cu probleme, in scopul de a dezgheta creditarea catre clienti si mediul de afaceri. Wells Fargo a crescut peste 30%, Citigroup 18%, in timp ce JP Morgan a avut a doua cea mai buna evolutie din indicele Dow Jones, cu o crestere de 10,4%. Indicii S&P 500 si Dow Jones s-au apreciat cu 3,36%, respectiv 2,46%, fiind a patra sesiune consecutiva de inchidere pe plus.

Dupa inchidere insa, cotatiile futures ale indicilor americani s-au corectat dupa ce Starbucks a raportat un profit in scadere cu 69% si a anuntat inchiderea a inca 300 de unitati. De asemenea, Qualcomm, cel mai mare producator de chip-uri pentru telefoane mobile si-a redus estimarile privind profitul in anul 2009.